Over Ons

Jaren aan ervaring

Karate Team Boelbaai

Karate Team Boelbaai is een karateschool in Maarssen en Leidsche Rijn (Ut). We bestaan officieel sinds 2011. We zijn een kleinschalige karateschool waar plezier, leren, sportiviteit en veiligheid voorop staat. Spelenderwijs, met de nodige humor, werken wij vanaf jonge leeftijd aan de motorische vaardigheden van kinderen. Maar ook discipline en respect, de belangrijke normen en waarden vanuit de vechtsport, staan bij ons hoog in het vaandel. Volgens onderzoek door het Mulier Instituut (2010) kan karate een belangrijke bijdrage leveren aan weerbaarheid, agressiebeteugeling en persoonlijke groei.

Een uitdagend team!

Sport, spel en altijd een leuk team. 

Topsport Mindset

Werken aan vechtsport waarden met een topsport mindset.

Persoonlijke groei

Omgaan met verlies, normen en waarden vanuit de vechtsport stimuleren persoonlijke groei

Maak kennis met

Ons Team

Karate Team Boelbaai bestaat uit een team van gedreven lesgevers. Voor elke training staan kwaliteit en spel hoog in het vaandel.

Anthony Boelbaai

Ik ben geboren op Curaçao en ben op mijn 14e jaar begonnen met karate. Daarvoor heb ik verschillende sporten gedaan (honkbal, atletiek), maar karate heeft mijn hart gesloten. Op Curaçao ben ik meervoudig Curaçaos kampioen geworden. Op mijn 19e verhuisde ik naar Nederland om te gaan studeren. In de periode 1989 tot 2003 ben ik 14 keer Nederlands Kampioen geweest. Daarnaast ben ik ook Europees Kampioen en Pan Amerikaans Kampioen geweest en heb ik verschillende grote toernooien gewonnen in zowel Nederland als buitenland. Ik ben in de periode 2009-2017 bondscoach geweest van het Nederlandse Karate Team. Ik ben vooral les gaan geven om mijn eigen kennis over te dragen aan een nieuwe generatie en om talenten te ontdekken en een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe talenten. Ik haal veel plezier uit het lesgeven aan jeugd en ik vind het heel mooi om te zien hoe kinderen soms binnen komen en enorm groeien in hun fysieke kwaliteiten, maar ook in hun zelfvertrouwen en zelfbeheersing. Ik ben inmiddels 5e dan karate en heb in 2012 mijn NOC*NSF erkende diploma Karate Leraar behaald bij de Karate-do Bond Nederland.

Giovanni Tollenaar

Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Op mijn 7e jaar ben ik in aanraking gekomen met karate en vanaf die tijd werd het mijn passie. Mijn talent en mijn doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat ik op mijn 12e jaar werd gevraagd voor de Nationale Selectie van de KBN. Ik ben meervoudig Nederlands kampioen en behaalde nog vele internationale prijzen. Tot mijn 23e jaar heb ik karate beoefend op topsportniveau. Steeds heb ik ondervonden wat de kernwaarden van karate zijn, waaronder discipline, zelfbeheersing, zelfverdediging en het stellen en vervolgens bereiken van je doelen die in het leven van belang zijn. Het doorgeven van dit inzicht aan kinderen werd mijn volgende doel. De kracht die het mij altijd heeft gegeven zowel in sport als in het dagelijkse leven en het enthousiasme is nooit overgegaan en omdat ik dit graag wil overdragen geef ik al 17 jaar les samen met Anthony Boelbaai. Ik zie wat ik met mijn sport ook op mentaal gebied kan geven en welke invloed het kan hebben op kinderen die wat meer weerbaarheid nodig hebben/willen krijgen.

Wensley Bhoep

Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met karate. Na verschillende karate stijlen geprobeerd te hebben ben ik op 15-jarige leeftijd bij de WADO karatestijl uitgekomen. Deze karatestijl vind ik erg mooi omdat in deze stijl de traditionele karate vechtkunst en sportelementen met elkaar samenkomen. Door het beoefenen van karate heb ik geleerd om zelfverzekerd, beheerst en gedisciplineerd te zijn. Deze kernwaarden geef ik graag aan onze leerlingen door. Ik ben getrouwd met Loes en vader van Jimmy en Tess, waarmee ik dezelfde passie voor karate deel. In het dagelijks leven ben ik teammanager en coach binnen een ICT organisatie. Sinds 2014 geef ik met veel plezier les bij Karate Team Boelbaai.

Nena Boelbaai - van Toorn

Karate is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader had zijn eigen vechtsportschool in Tiel, waar ik ben opgegroeid. Zo doende stond ik al vanaf mijn 6e jaar in mijn karatepakje mee te doen. Mijn eerste passie lag vooral bij het onderdeel Kata, waarin ik bij de jeugd ook Nederlands Kampioen ben geweest. Vanaf mijn 12e jaar begon het onderdeel Kumite mij echter ook steeds meer te prikkelen en ben ik steeds meer wedstrijden in dit onderdeel gaan doen. Vanaf mijn 12e t/m mijn 17e jaar zat ik in de Nederlandse Selectie, maar toen ik eenmaal ging studeren kon ik het trainen steeds moeilijker combineren met mijn studie. Toch heb ik op mijn 21e nog de gouden medaille weten te bemachtigen bij de WK Goju. Vanaf ongeveer 2005 tot 2013 heb ik actief geholpen met het lesgeven aan de jeugd bij Karate Team Boelbaai. Toen in 2013 mijn dochter werd geboren, ben ik gestopt met lesgeven en ben ik meer achter de schermen actief geworden. Mijn functie is secretaresse en penningsmeester van Karate Team Boelbaai. Daarnaast ben ik ook docent ‘Pedagogiek’ bij verschillende opleidingen in de vechtsport. Ik ben in 2020 getrouwd met Anthony Boelbaai en samen hebben wij 2 kinderen, Noey en Xavy.

Tijd voor iets nieuws?

Klaar voor een proefles?